Genieten van een ijsje aan de Belgische kust

Toen ik klein was, ging ik bijna elke zomer naar de Belgische kust. Later heb ik de lekkerste ijsjes van België ontdekt: ijsjes van bij ‘Le Glacier de La Poste’.

Bijna elke zomer ben ik naar de zee gegaan met mijn familie. We zijn naar verschillende plekken geweest: Blankenberg, Duinberg, De Haan, de Panne, enz. Mijn broers en zussen en ik hielden van fietsen, zwemmen in de zee (zelfs als het regende), zandkastelen bouwen, krab en garnalen vissen... Nu, ga ik minder vaak naar de kust omdat ik minder tijd heb. Maar ik probeer minimaal een of twee dagen per jaar naar de zee te gaan. Ik ga meestal naar Knokke omdat ik vrienden heb die daar elk jaar een flat huren.

Het is in Knokke dat ik de beste ijsjes van België geproefd heb: ijsjes van bij ‘Le Glacier de La Poste’. Daar kan je allerlei smaken vragen, ze bieden een zeer uitgebreide keuze van ijsje aan. En de bollen zijn altijd groot. Als je geen zin hebt in een ijsje, kan je ook wafels of frietjes bestellen. Ik raad jullie aan naar Knokke te gaan, een ijsje met twee bollen bij ‘Le Glacier de La Poste’ te kopen, op het strand te gaan zitten en het ijsje te proeven terwijl jullie naar de geruststellende beweging van de golven kijken.

Source image : photo personnelle

Auteur: 
Géraldine, Glabais, 21, FR, 2015