François Damiens

Ik ga over Francois Daminens spreken. Voor mij stelt hij goed wallonie voor want hij houdt van lachen en hij is een grappige acteur. Hij is zeer bekend in Frankrijk en in Zwitserland ook.

François Damiens (ook genoemde François l’Embrouille) is in Ukkel geboren en is 41 jaar. Hij is een humoristisch acteur. Toen hij student was heeft hij economie en met specialisatie in internationale handel. Daarna  heeft hij een stage in Australië gedaan en hij is begonnen verborgen camera te doen. Hij werkt voor RTL TVI en gaat veel sketch gemaakt. In 2004 begint hij veel te bekend in België zijn, dus moet hij in Frankrijk en Zwitserland vertrekken om zijn beroep te kunnen blijven doen. Daarna heeft hij in films gespeeld. Hij heeft in « Dikkenek » en ‘L’arnacoeėr » gespeeld. hij heeft verschillende beloningen gekregen. Hij was twee keer voor « césar du meilleur acteur dans un second rôle » genomineerd, hij heeft een Magritte gekregen  voor de « meilleur acteur » en hij was drie keer voor een Cesar genomineerd. Onlangs een nieuwe DVD uitgekomen is met verborgen caméra in Corsica en het was een groot succes. Walen houdt veel van Fançois Damiens want hij is iemand die eenvoudig is maar zeer grappig.

Als besluit kan ik zeggen dat François Damiens een van de best acteur in Belgie volgens mij is, maar ik vind jammer dat hij in vlaanderen niet bekend is.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e0/François_Damiens_Césars_2011.jpg/220px-François_Damiens_Césars_2011.jpg

 

Auteur: 
Régis, FR, 2015