Marche de la Saint-Hubert

Ik zal u Sint-Hubert voorstellen dat is een traditionele folk en werkgevers lopen in wie ik had het geluk om deel te nemen.

De wandel van Sint Hubert is een wandeling waarop mensen verzamelen om hun dieren te laten zegenen. De festiviteiten van Sint Hubert vinden omgeving November 3 rd plaats. Ik had het geluk om deel te nemen aan een jaar in dit feest op November 3rd, 2011. We bereidden paarden zodat ze zijn prachtig. We verzamelden allemaal op de plaats van Ham-Sur-Heure na een half uur te hebben gewandeld. We kunnen allemaal verzamelen op de plaats met paarden, honden en katten om doen de tour van het dorp te gaan.

Na een kleine wandeling er was een mis die met een priester duurde min of meer één half uur. Aan het einde van deze mis paarden uitgaven ten eerste een deel een om zegenen te doen en hebben een klein stuk brood. Na paarden honden en katten zullen worden gezegend. Daarna gaan we naar het park van het kasteel om een rozet te ontvangen en nemen of een warmewijn of een warme chololademelk. En toen de festiviteiten gedaan waren, werd er een maaltijd georganiseerd.

Source image : http://www.amfesm.be/calendrier.php

Auteur: 
Romane, Nalinnes, 18, FR, 2015