Koh-Lanta

Koh-Lanta op vrijdag avond: mijn wekelijks momentje met mijn gezin. Zelfs degenen die de meest aarzelend waren zijn verslaaf geworden.

Ik kom uit een gezin van vier tieners of zou ik zeggen bijna volwassenen. Aangezien we alle vieren tijdens de week op onze kot zijn hebben we een momentje om samen te zijn gevonden: de vrijdagavond. Het is nu zo dat we met ons zes elke vrijdag om 20:50 naar Koh Lanta thuis kijken. Ik wil dit Tv-programma echter zeker niet missen omdat er een ijsje op me wachten bij de eerste reclame.

Koh Lanta is een reality show die uitgezonden is op TF1. Het principe is dat twintig kandidaten op een onbewoond eiland gedurende 40 dagen moeten overleven. Ze moeten zelf hun voedsel vinden. Ze krijgen alleen een beetje rijst in het begin van het avontuur. Ze worden verdeeld in twee teams en moeten een schuilplaats bouwen om zich te beschermen tegen externe omstandigheden (weer, insecten, enz.) en om het vuur dat ze hebben gewonnen of gemaakt te houden. Ik kijk niet naar andere reality shows maar deze is echt tof. Het is een combinatie van beproevingen en strategieën, ik ben er nooit van beroerd! Bovendien, elk jaar ontdekken we een paradijselijke eiland met zijn adembenemende flora en fauna. Het is een show die niet mag worden gemist!

Source image : https://pxhere.com/fr/photo/699791

           

Auteur: 
Hélène, 20, Dworp, FR, 2014