Leven in een kot-à-projet in Louvain-la-Neuve

"Ik zit in BAC3 sociale wetenschappen. Het is mijn tweede jaar op kot.  Mijn kot is geen klassiek kot, het is een "thema-kot". In het Frans noemen we dat een "Kot-à-projet" (KAP). De KAP’s zijn studentenkoten met een doel. Er zijn tussen 8 en 12 studenten per kot. De koten organiseren projecten voor de andere studenten, voor de inwoners, met oudere personen,...

In totaal vind je ongeveer 80 KAP’s in Louvain-La-Neuve! De projecten zijn echt gevarieerd, je vindt er vanalles.  Er zijn KAP’s met een sociaal project, zoals de "Cognée". Het is een KAP die activiteiten organiseert voor personen met een zware handicap. Er zijn meer sportievere KAP’s, zoals de "KAPexpé". Ze organiseren uiteraard avontuurlijke en overlevingsweekendjes.

Ken je de 24uren van Louvain-La-Neuve? Het is een KAP die dit evenement organiseert (CSE Animations). De KAP’s spelen een grote rol in het studentleven en in de stad van Louvain-La-Neuve. Dit jaar heeft een KAP (Kot-planète-terre) “hergebruikende bekers” in de kijker gezet. En dat verandert de properheid van de stad.

Naast het project is het een echt sociaal netwerk dat is ontstaan.  We eten 1 à 2 keer per week samen met de verschillende KAP’s, we nodigen mekaar uit en we gaan vaak samen uit.

Source image : http://www.organe.be/

Auteur: 
Barbara, 21, FR, 2014